Många hundägare svarar ofta jakande på påståendet. Hunden blir en del av en livsstil som ofta är aktiv. Många gånger skaffar folk hund av sporren att motionera mera, då hunden ska rastas dagligen. Vad är det då som gör att vi trivs bland hundar?

Hundar är pålitliga

Det är kanske inte så många personer du litar fullt ut på i ditt liv. Det kan du dock göra med hunden. Så länge du leker med den, ger den mat och vatten samt rastar den kommer den att hänga kvar vid din sida. Det finns forskning som visar på att hunden kan bli deprimerad och nedstämd när ägaren gått bort.

Hundar är kravlösa

Hunden går att tämja för en rad olika uppgifter, ofta spårningsarbete samt vid olika vaktuppdrag. De kan även finnas på olika ställen där de faktiskt får till uppdrag att trösta ledsna djur och personer. Det får dock inte ske inne på vårdcentraler eller sjukhus på grund av att en del människor är allergiska mot pälsdjur. Det finns slots med hundtema och här får du bonusvillkor för Storspelare där du kan spela överallt med internetuppkoppling. Kanske rentav i soffan med hunden?

Nackdelar med hund

Att ha en hund är inte bara en dans på rosor. Det är ett djur som kan få sjukdomar, skada sig eller inte vara piggt. Du måste även bekosta veterinärbesök, försäkringar samt mat till hunden. Koppel behövs också. Ditt liv blir också mer inrutat då din hund måste tillses varje dag. Åker du bort från hemorten måste du enligt lag se till att någon tar hand om din hund.

Hundar skäller och morrar, vilket kan ta tid att vänja sig vid. Just golden retrievers och basset fauve de bretagne är dock utpräglade sällskapshundar och är inte särskilt revirmarkerande i jämförelse med andra hundraser. Speciellt barn kan känna obehag vid mötet med hundar. Det kan kännas otäckt att höra en hund skälla trots att den egentligen bara vill hälsa.

Ett stycke ovan redogör kort för pälsallergi. Allergiska reaktioner mot päls är inte livshotande för en i övrigt frisk person men besvär som rinnande näsa, halsont och typiska symptom på allergi förekommer då den allergiska personen utsätts för päls.

Stort lycka till du blivande hundägare!