Basset fauve de bretagne är en hundras som många älskar, men som få kan uttala namnet på. Det är kanske inte så konstigt egentligen, eftersom hundrasens ursprung är Frankrike och vi vet alla hur svårt det är att ens uttala ordet croissant rätt. Till en början avlades denna hundras fram till att vara en jakthund för småvilt, men idag används den främst som sällskapshund. Visst finns det fortfarande många jägare som väljer att skaffa sig en Basset fauve de bretagne just på grund av deras smidighet och förmåga att samarbeta vid jakt.

Nu är det dock inte historia som vi ska titta närmare på, även om denna del naturligtvis också är väldigt intressant. Här ska du istället för läsa om de härliga egenskaper som hundrasen besitter.

Basset fauve de bretagne egenskaper

Om du bor i en lägenhet kommer storleken på den här hunden att vara perfekt. Basset fauve de bretagne kräver inte speciellt mycket utrymme och är dessutom väldigt lugn när den befinner sig inomhus. Det har gjort den till en väldigt trevlig och enkel hundras att bo tillsammans med. För att den ska kunna uppnå detta lugn är det dock viktigt att den får den vardagliga motion så väl som den träning som hunden behöver. Även om den är liten till storlek så är den uthållig och behöver då och då få möjlighet att bli av med mycket överskottsenergi som den kan samla på sig.

Deras ringa storlek på 16-18 kg och 30-38 cm i mankhöjd visar tydligt att även om den inte är stor, så är den ändå relativt tung. Den främsta tyngden sitter i kroppen, där rasen är både bred och lång. Tittar man på hundens huvud så är även detta rätt stort om man jämför med resten av kroppen. Detta har gjort att hunden får ett otroligt sött utseende när den sitter.

Hur är det då med personlighet hos Basset fauve de bretagne? Det här är utan tvekan mycket hund i liten förpackning. Av utseendet att bedöma så är det svårt att tro att den här hunden är bestämd av sig, men sanningen är att den har mycket skinn på näsan, är modig och har ett stort självförtroende.